Zámek Cervená Recice - Czech Republic
Cervená Recice - chateau / Zámek Cervená Recice
Location: Kraj Vysočina, Czechia

EN:
Cervená Recice - chateau
The renaissance castle was built in he first half of 16th century in place of former stronghold with watchtower. From 12th century until 1948 the castle was the property of Prague bishops.

CS:
Historie osídlení území kolem Cervené Recice zacíná už v dobe knížecích Cech. Roku 1144 daroval kníže Vladislav II. pražskému biskupu Otovi zalesnenou krajinu pri horním toku reky Želivky, kde pak další biskupové zakládali na vymýcené pude nové osady. Mezi novými sídlišti, která vznikla ješte koncem 12. stol., byla také Recice, která se stala od svého pocátku prirozeným správním centrem rozsáhlého panství pražských biskupu a arcibiskupu....

Toto je jen úvod samotné kategorie, kde se mužete docíst mnoho zajímavých informací o tomto zámku. Více zde: (visit link)
Accessibility: Partial access

Condition: Partly ruined