Kalvaria - Bitarova, Slovakia
34U E 330649 N 5453047
Kalvária v Bitarovej má štrnást kaplniek Krížovej cesty, ktoré sú postavené v svahu nad obcou v dvoch radoch. // Calvary chapels at Bitarová in Slovakia.
Location: Žilinský kraj, Slovakia

SK:
Kalvária v Bitarovej má štrnást kaplniek Krížovej cesty, ktoré sú postavené v svahu nad obcou v dvoch radoch. Na zaciatku kalvárie je postavená Kaplnka Lurdskej Panny Márie a nedaleko slovenský dvojkríž. Na jeho vrchole, na mieste starého cintorína, je prístrešok so slovenským dvojkrížom. Napravo je postavený drevený kríž s ukrižovaným Ježišom Kristom. Pri prístrešku je osadený kamen na ktorom je napísané: "Tu ocakávajú slávne vzkriesenie veriaci obce Bitarová pochovaní v roku 1822 - 1923," Napravo od prístreška je skala, kde je 15. zastavenie - Vzkriesenie. Za prístreškom je pietne miesto starého cintorína s niekolkými náhrobnými kamenmi. Kalvária v Bitarovej svojou krásou a polohou je vyhladávaným miestom pútnikov a návštevníkov.

EN:
Calvary chapels at Bitarová has fourteen Stations of the Cross, which are built on a hillside above the village in two rows.

Artist: unknown

Date: unknown