CoA of lords of Cimburk - Korycany, Czech Republic
CS: Erb pánu z Cimburku na hrade Cimburk // EN: CoA of lords of Cimburk at Cimburk castle
Location: Zlínský kraj, Czechia

CS:
... byl slavný moravský panský rod. Své jméno si zvolili podle hradu Cimburk nedaleko Kutné Hory. Od druhé poloviny 14. století se hlavní vetev rodu, která vymrela po meci na zacátku 16. století, nazývá Tovacovskými z Cimburka.

Zdroj: ( Visit link )

EN:
... was a famous Moravian manor rod. His name chose by Cimburk castle near Kutna Hora. Since the second half of the 14th century is the main branch of the family, that died by the sword in the early 16th century, is called the "Tovacovskými z Cimburka".

Source: ( Visit link )
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Pani z Cimburka / Lords of Cimburk

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
v hradní zídce nedaleko pokladny // in the castle wall near the cash register

Material / Design: Stone

Blazon (heraldic description):
Tzv. mluvící znak pánů z Cimburka známe z pečetí na počátku 14. století. Jednotlivé linie rodu ale mívaly stínky cimbuří různě uspořádány, ale vždy však v barvách stříbrné a červené. Ani klenot nebyl pro všechny členy rodu společný. U některých se nacházel i klobouk s cimbuřím, nebo dokonce psí hlava se splývavýma ušima. Tovačovští z Cimburka však měli za klenot červená orlí křídla se stříbrným cimbuřím. V červeném štítu pak nosili trojici stříbrného cimbuří se střídavě postavenými stínky.

hrad Cimburk u Koryčan Koryčany Czech Republic