Water Tower - Kladno-Dubi, Czech Republic
Water Tower - Kladno-Dubi
Location: Středočeský kraj, Czechia

The reservoir was built in 1941 It is a massive reservoir of reinforced concrete structures.

=============================================

Autorem vodojemu je architekt Otakar Štepánek a postavila jej v roce 1941 firma Pittel & Brausewetter, Praha. Investorem a uživatelem stavby byla tehdejší spolecnost Poldina hut. Jedná se o masivní vodojem železobetonové konstrukce. Spodní cást je tvorena osmi výklenky, v jednom z nich je vstup do vodojemu. Nad spodní cástí je cást vyzdená z neomítaných cihel z osmi osvetlovacími okny v kruhovém ostení. Nad neomítanou cástí se tycí osm vystupujících nosných sloupu, které nesou kruhovou horní cást s reservoárem. Mezi jednotlivými sloupy jsou po celé délce dríku úzká obdélníková osvetlovací okna. Plášt reservoáru je hladká. Strecha je zakoncena terasou se zábradlím, lucernou a velkým množstvím antén a vysílacu.