Erbovni galerie na Stare radnici - Brno, Czech Republic
Erbovní galerie na Staré radnici v Brne
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Znaková galerie (též erbovní galerie) je v heraldice oznacení pro soubor znaku ci erbu, které jsou dochované jako architektonické prvky (malované ci tesané) v interiérech ci exteriérech budov.

Zdroj: (visit link)

Stará radnice v Brne je bývalá radnicní budova a nejstarší svetská stavba ve meste. Nachází se na katastrálním území Mesto Brno, mezi Zelným trhem a námestím Svobody na Radnické ulici. Pocátky stavby sahají do 13. století. Jako radnice stavba sloužila až do roku 1935, poté radní presídlili do nedalekého nove zrekonstruovaného Zemského domu, kterému se proto zacalo ríkat Nová radnice. V soucasnosti se v prostorách Staré radnice nachází kulturní a informacní centrum, v prujezdu veže je nainstalováno brnenské kolo a drak, ke kterým se váže nekolik brnenských povestí.

Zdroj: (visit link)
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family