The monuments No. 182-186 - Horni Dohalice, Czech Republic
33U E 550504 N 5570421
The monuments No. 182-186 and an educational trail No. 9 - Bitva U Hradce Králové 3. cervence 1866 - jižní krídlo, the site No. 7 - Horní Dohalice.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

The monuments No. 182-186 are located on the eastern edge of Horní Dohalice village.

====================================================================

Ve východní cásti obce, v zahrade domu cp. 30, stojí skupina pomníku ev. c. 182 - 186.

Ev. c. 182 je pískovcová typová pyramida venovaná sedmi pruským vojákum od 7. braniborského pešího pluku c. 60.

Památka ev. c. 183 je nízký pískovcový pultový pomník s mramorovým medailónem venovaný pruskému mušketýru Juliu Boselovi od 3. durynského pešího pluku c. 71. Postaven byl roku 1876.

Pískovcová typová pyramida ev. c. 184 je venovaná 37 pruským vojákum od 1. durynského pešího pluku c. 31 a 3. durynského pešího pluku c. 71.

Další památka ev. c. 185 je pískovcová trojboká pyramida venovaná 50 rakouským a 75 pruským vojákum.

Posledním pomníkem v tomto souboru je pískovcový jehlanec ev. c. 186, zdobený
reliéfem vavrínového vence a mece na památku 42 pruských vojáku od 6. pomoranského pešího pluku c. 49. Pomník byl venován plukem.
Size / Velikost: medium

Access restrictions ? / Omezeny pristup ?: no