The monuments No. 7, 269 - Svib, Czech Republic
33U E 552163 N 5571781
The monuments No. 7, 269 and an educational trail No. 11 - The Svíb forrest, the site No. 9 - Pomník plukovníka Carla Poeckha.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

The area of Svíb forrest has a largest concentration of graves and memorials. In total, there is more than 100 sites - 35 monuments, 1 plaque, 44 graves marked with a cross type 302A and 24 crosses type 302B.

The monuments No. 7, 269 are located in central part of Svíb forrest.

====================================================================

Približne uprostred vzdálenosti mezi pomníkem Myslivcem a križovatkou cesty z Cistevsi do Benátek a Alejí mrtvých stojí dva pomníky.

Evidencní císlo 7 nese pomník ve tvaru zlomeného mramorového sloupu. Stojí nedaleko místa, kde byl smrtelne zranen rakouský plukovník Carl Poeckh, velitel brigády IV. armádního sboru.

Naproti se nachází další památka e.c. 269 venovaná rodinou rakouského nadporucíka Edmunda rytíre z Uhlu od 8. praporu polních myslivcu.
Size / Velikost: medium