Kostel svatého Jana Nepomuckého - Podolí, okres Brno-venkov, CZ
Church of St. John of Nepomuk is the Neo-Romannesque Catholic church in the village Podolí.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Kostel v Podolí byl postaven podle plánu Václava Dvoráka a Karla Welzla, profesoru ceské prumyslové školy v Brne, v letech 1896–1899, pricemž základní kámen byl posvecen 23. srpna 1896 šlapanickým farárem Janem Hudcem. Samotný kostel byl vysvecen 7. kvetna 1899 za prítomnosti za prítomnosti brnenského biskupa Františka Saleského Bauera.

=====================================

Church was built according to plans by Vaclav Dvorak and Karel Welzl, professors of the Czech Technical College in Brno, in the years 1896-1899. The church was consecrated on 7th May 1899 in the presence of Bishop František Saleský Bauer.

zdroj/ source: wikipedia