CoA of Pavlov, Czech Republic
33U E 622687 N 5414839
CS: Znak obce Pavlov, Jihomoravský kraj, Ceská republika // EN: CoA of Pavlov, village in South Moravian, Czech Republic.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
... (nemecky Pollau) je obec v okrese Breclav nacházející se na úpatí Pavlovských vrchu (Pálava) pri pravém (jižním) brehu vodní nádrže Nové Mlýny asi 8 km severne od Mikulova.
Od roku 1995 je obec chránena jako vesnická památková rezervace pro soubor staveb lidové architektury – domu s barokními štíty razenými vedle sebe kolmo k protáhlé stoupající návsi. Soucástí rezervace je i Ceská ulice – rada renesancních a barokních nadsklepních vinarských domu s jádrem z 16. – 17. století.
Hlavním zdrojem bohatství obce vždy bylo vinarství. Už pocátkem 17. století se zde pestovala vinná réva na více než polovine pudy. Jedná se o vinarskou obec v Mikulovské vinarské podoblasti (vinicní trate Pod Pannama, Nad jezerem, Pod Pálavou, Slunný vrch, U Božích muk, Nová hora, Stará hora, Na výsluní, Sahara).

Zdroj: ( Visit link )

EN:
... is a village in the district of Breclav located at the foot of the Pavlov Hills (Pálava) on the right (south) side of the water tank New Mills (Nové Mlýny) about 8 km north of the town of Mikulov.

Source: ( Visit link )
Bearer of Coat of Arms: Town

Full name of the bearer: obec Pavlov

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
Information table on crossroad streets Lužní x 23.dubna

Blazon (heraldic description):
V modrém štítě vyrůstá ze tří stříbrných kamenů v patě štítu stříbrná hlava vinné révy se dvěma listy nahoře a dvěma zlatými hrozny uprostřed, přeložená doleva plovoucí parmou přirozené barvy.

křižovatka ulic Lužní a 23. dubna 692 01 Pavlov Česká republika