Zahradní železnice - Kutná Hora, Czech Republic
Zahradní železnice v Kutné Hore
Location: Středočeský kraj, Czechia

CS:
Stavba zahradní železnice byla zapocata v roce 2009. Nejprve bylo postaveno nekolik metru rovné koleje z kolejnic. Postupne byl až v roce 2011 dokoncen okruh. Lokomotivu postavil Milan Hanc z Bítovan. Puvodní nápad, aby pohon byl motor ze sekacky, byl zavrhnut pro vysoký hluk. Prednost dostal elektrický pohon. Na nabíjení akumulátoru je v areálu vlastní vetrná elektrárna. V areálu je jeden nákladní vagon, jeden osobní otevrený a další osobní se staví. V roce 2012 bylo postaveno depo pro mašinku a vagony.

Délka kolejište: 150 m

Pocet výhybek: 1

EN:
Construction of depicted garden railway was started in 2009. First it was built just a few meters of straight track rails. Gradually in 2011 was completed the circuit. Locomotive was built from Milan Hanc from Bítovany. The original idea was that the engine will be used of the mower, but it was brushed aside for high noise. Priority was given to electric drive. The battery is charged of ??own wind turbine. There is one freight wagon, one personal and the other are in building process. In 2012 it was built depot for locomotive and wagons.

Zdroj: (visit link)
Gauge of railway: 450 mm