CoA of Eggenberg - Ceský Krumlov, Czech Republic
33U E 449710 N 5406659
Eggenberský znak na celní fasáde radice v Ceském Krumlove // CoA of Eggengerg on town hall Cesky Krumlov
Location: Jihočeský kraj, Czechia

CS:
... patrili mezi nejvýznamnejší šlechtické rody v rakouských i ceských zemích. Do Cech prišli ze Štýrska behem tricetileté války v 17. století.

Zdroj: ( Visit link )

EN:
... ranked among the most significant noble families in Austrian as well as in Czech lands. They came to Bohemia from Styria during the Thirty Year's War in the 17th century.

Source: ( Visit link )
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Eggenberkové

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
na čelní fasádě radnice

Material / Design: Painting on plaster

Blazon (heraldic description):
Vlastním a původním eggenberským rodovým symbolem byla trojice krkavců či havranů, kteří nesou zlatou korunku. Pětice rožmberských červených pětilistých růží na stříbrném poli v horní části erbu symbolizuje panství krumlovské, které Eggenberkové získali roku 1622. Ve znaku jsou dále dvě stříbrné orlice, ta na modro-červeném poli představuje panství Postojna a ta druhá na červeném podkladě panství Aquilea. Stříbrná kotva symbolizuje panství Gradiška a zlatá kotva panství Ptuj. Na posledním poli je zlaté kolo panství Radgona. Nad znakem bývá knížecí koruna, která značí knížecí hodnost nositele erbu.

Městský úřad Český Krumlov (budova radnice) náměstí Svornosti 1 381 01 Český Krumlov