Aliancní znak Schwarzenberku a Lichtensteinu - zámecká jízdárna, Ceský Krumlov, CZ
33U E 449380 N 5406862
Alliance Coat of arms of Schwarzenberg and Lichtenstein family - Winter Riding School, Castle Ceský Krumlov.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Aliancní znak dvou významných šlechtických rodu - Schwarzenbergu a Lichtenštejnu se nachází na barokní budove zámecké jízdárny v zámeckém parku.

==============

Alliance CoA of two important noble families - Schwarzenberg and the Liechtenstein is on a Baroque building of the castle riding school in the park.
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: rod Schwarzenberku a Lichtensteinu

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
Entrance of Winter riding school.

Material / Design: Stone

Blazon (heraldic description):
Lichtenštejnové Původně měli zlatočerveně dělený štít, v 16. století se objevuje čtvrcený erb s polepšením, od roku 1709 je znak totožný se znakem jejich knížectví. Srdeční štítek je shodný s původním erbem, v prvním poli má slezskou orlici, v druhém zelenou routovou korunu pokosem na zlatých a černých průzích, ve třetím poli znak Opavska, ve špici krnovský lovčí roh, ve čtvrtém poli harpyji (orla s dívčí hlavou), což je symbolem Východního Fríska. Schwarzenbergové Koncem 17. století získal schwarzenberský znak podobu, kterou má do současnosti. K původnímu stříbrně a modře pruhovanému erbu přidali při porážce Turků znak s hlavou Turka, do které klove havran, v dalším poli stojí věž na černé hoře. Hrabství Kleggau (Klettgau, historická krajina v Německu a Švýcarsku) rovněž kdysi patřící rodu Schwarzenbergů, je zpodobněna třemi snopy.

Zámek č.p. 178 Český Krumlov