Erb Liechtenštejnu a Erb Kinských - Lednice, Czech Republic
33U E 632613 N 5406919
Erb Liechtenštejnu a Erb Kinských na zámku Lednice // CoA of Liechtenstein family and CoA of Kinsky von Wchinitz und Tettau on Lednice Chateau
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
... puvodne meli zlatocervene delený štít, v 16. století se objevuje ctvrcený erb s polepšením, od roku 1709 je znak totožný se znakem jejich knížectví. Srdecní štítek je shodný s puvodním erbem, v prvním poli má slezskou orlici, v druhém zelenou routovou korunu pokosem na zlatých a cerných pruzích, ve tretím poli znak Opavska, ve špici krnovský lovcí roh, ve ctvrtém poli harpyji (orla s dívcí hlavou), což je symbolem Východního Fríska.

Zdroj: ( Visit link )

... erb této rodiny obsahuje tri stríbrné vlcí zuby na cerveném štíte, jdoucí zprava doleva (heraldicky ovšem zleva doprava). Puvodne byl tento štít rozdelen temito zuby na poloviny. Existují i vyobrazení, kde se jedná o tri žluté vlcí zuby na cerném pozadí. V historii se lze setkat i s tím, že tyto vlcí zuby jdou zezdola nahoru, pricemž u Radslava Kinského se pravý vrchol dotýká horního okraje štítu. Práve podobnost jejich erbu s erbem Tetaueru z Tetova vedla k jejich povýšení do panského stavu.

EN:
CoA of Kinsky von Wchinitz und Tettau ( Visit link ) and CoA of Liechtenstein family ( Visit link ) on Lednice Chateau
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Liechtenštejnové , Kinští