Zámek Pozorice - Pozorice, Czech Republic
Zámek Pozorice // Chateau Pozorice
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

...je dvoukrídlá jednopatrová budova v mestysu Pozorice v okrese Brno-venkov. Vznikl prestavbou místní tvrze na konci 17. století za Lichtenštejnu. Ti jej využívali ke správe místního velkostatku až do roku 1922, kdy se stal majetkem státu. Fungovala zde škola, pozdeji také pošta, byly zde byty pro ucitele. Od roku 1997 je v soukromém vlastnictví, nacházejí se zde byty, restaurace a diskotéka. Budova byla na prelomu 20. a 21. století prestavena."

...is building in the township Pozorice in district Brno-Country. It was built from local fortress which was rebuilt in the late 17th century by Liechtenstein family. They used it to manage local estate until 1922 when it became the property of the state. It operated as school, post office and later there were apartments for teachers. Since 1997 it is privately owned, there are apartments, restaurant and disco.

Zdroj: (visit link)