Znak Pozoric - Pozorice, Czech Republic
Znak Pozoric na budove obecního úradu
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

V historických pramenech je dochována pozorická pecet z roku 1737 s vyobrazením patronky kostela a obce Panny Marie. V roce 1998 prijalo zastupitelstvo obce návrh na obecní znak a prapor, který byl obci po schválení Parlamentem CR dne 4. 6. 1998 predán predsedou poslanecké snemovny Ing. Milošem Zemanem. Obecní znak tvorí delený štít, v horním stríbrném poli dva zelené lipové listy, v dolním cerveném poli lilie a pod ní srpek mesíce - vše stríbrné. Lilie spolu se srpkem mesíce jsou symbolem nanebevzetí a dva lipové listy znací aleje lip, po nichž zustaly názvy dvou ulic v obci.

Zdroj: (visit link)
Bearer of Coat of Arms: Town

Full name of the bearer: Pozořice

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
Ve štítu budovy obecního úřadu

Material / Design: Stucco

Blazon (heraldic description):
dělený štít, v horním stříbrném poli dva zelené lipové listy, v dolním červeném poli lilie a pod ní srpek měsíce - vše stříbrné

Pozořice Czech Republic