Kaple sv. Jana Nepomuckého - Strakonice, CZ
33U E 420407 N 5457852
Jednoduchá obdélníkoví kaple z 18. století zasvecená Janu Nepomuckému / Simple rectangle chapel from the 18th century dedicated to John of Nepomuk.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Jednoduchá obdélníkoví kaple z 18. století byla zasvecena cerstve svatorecenému Janu Nepomuckému. Pripomíná zázrak, který se udál ve Strakonicích roku 1718. Tehdy spadla pod led dívka Rozálie Hodánková a sv. Jan Nepomucký ji prý živou a zdravou zachránil pred utonutím. Kaple byla nedávno opravena.

=========================

Simple rectangular chapel from the 18th century was dedicated to the newly canonized John of Nepomuk. Recalls the miracle that occurred in Strakonicích 1718. Then girl Rosalia Hodánková fell under the ice and St. Jan Nepomuk saved her from drowning. The chapel was recently repaired.