Nilen - Copenhagen, Denmark
Location: Denmark

Datering: 1. årh. e. Kr.
Materialer: Bronze, granit
Giver: Legatet Albertina
Mål: 240 x 340 x 200 cm. Figurens højde 162 cm

Den vældige gud med vildmandsskægget ligger på sin sokkel og bliver brugt som kravlefigur af en flok små nøgne bronzebørn. De symboliserer 16 forskellige stadier af Nilens oversvømmelse (16 alens forskel mellem den højeste og den laveste vandstand) Overflødighedshornet symboliserer den højeste grad af oversvømmelse, som skaffer landet stor velstand. Motiver på bronzesoklens sider beskriver livet ved Nilen med planter, vand og diger, flodheste, en krokodille, en faraorotte, heste og storke, fiskende figurer og græssende kvæg.

Bronzeafstøbningen er udført efter en romersk marmorstatue i Musei Vaticani, Rom. Originalen blev fundet i 1513 ved S. Maria sopra Minerva, Rom og restaureret af Antonio Canova i 1800-tallet.

English
Date: 1st century AD
Materials: Bronze, granite
Donated by: The Albertina Foundation
Measurements: 240 x 340 x 200cm. Figure height 162 cm

The enormous god with the beard of a wild man lies on its plinth and is being crawled all over by a group of small naked bronze children. They symbolise 16 different stages in the Nile floods (32 feet difference between the highest and lowest water levels). The horn of plenty symbolises the highest extent of flooding, which creates great wealth for the country.
Motifs on the sides of the bronze base describe life by the Nile, with plants, water and dykes, hippopotami, a crocodile, an ichneumon, horses and storks, fishing figures and grazing cattle.

The bronze cast was made after a Roman marble statue in the Musei Vaticani, Rome. the original was discovered in 1513 near S. Maria sopra Minerva, Rome, and restored by Antonio Canova during the 19th century.
Name or use 'Unknown' if not known: Nilen

Figure Type: Human