No. 353, Vetrny mlyn Rudice, CZ
Rudice - a museum and wind mill.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

EN
The original historical building ceased to serve its purpose with the extinction of miller rights in 1945. The mill is a listed building. In 1966 the sheet metal roofing was replaced by a shingle roof.

Source and more information: (visit link)

CZ
Mlýn je nyní památkove chráneným objektem v majetku obce Rudice. V roce 1994 v nem byla hlavne zásluhou rudických jeskynáru realizována muzejní expozice, a v roce 1996 byla vymenena plechová strecha opet za strechu šindelovou. Poslední velká oprava budovy i interiéru mlýna probehla vzhledem k havarijnímu stavu památky behem zimy 2011/2012. Kolem obvodu budovy byl ve výši prvního nadzemního podlaží vytvoren stahovací železobetonový pás, který by mel zabránit praskání zdiva, a kolem základu stavby byl vytvoren pod úrovní terénu vnejší železobetonový venec, který je patricne zpevní a zabrání dalšímu pohybu v prípade podmácení podloží. Byly také provedeny nejnutnejší opravy poškozených sten uvnitr budovy, muzejní místnosti byly vymalovány a expozice byla doplnena a prehledne usporádána.
Opening Times:
Od ledna do dubna a od října do konce roku je otevřen o víkendech (v zimních měsících s ohledem na aktuální počasí), v květnu až září pak denně od 9.00 do 12.00 a od 14.00 do 17.00 hod. mimo pondělky.

Rating: