Cisterciácká lípa - Zlatá Koruna, okres Ceský Krumlov, CZ
The oldest tree of Zlatá Koruna, 700 years old.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Nejstarším stromem Zlaté Koruny (a pravdepodobne i celé chránené krajinné oblasti Blanský les) je lípa velkolistá, která roste na návsi pred domem c.p. 26. Stárí stromu je odhadováno na 700 let. Podle kroniky ze 17. století byla tato lípa puvodne soucástí stromoradí. Puvodní cást kmene byla v 19. století zpevnena kamenným zdivem, výše je kmen stažen kovovými pásy, které zabranují rozvalení. Roku 1994 byla prohlášena za památný strom.

================================

The oldest tree of Zlatá Koruna (and probably the entire protected area of ??Blansky Les) is a large-leaved linden tree that grows in the square in front of house No. 26. Age of the tree is 700 years. According to the chronicles of the 17th century this was originally part of the linden alley. In 1994 it was declared a protected tree.
Genus/Species: lípa velkolistá (Tilia platyphyllos)

Height: 59