Zvonice kostela Narození Panny Marie - Písek, CZ
33U E 438126 N 5461837
The bell tower, originally a tower of 15 century, was modified in the Baroque style in the 18th century. Today is 74 m high.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Zvonice, puvodne vež z 15. století, byla upravována barokne v 18. století. Dnes má 74 m výšky je ukoncena barokním ochozem s cibulovou bání z 18. století, jsou na ní vežní hodiny a ctyri nové zvony, sv. Václav, sv. Cyril a Metodej, Panna Maria a Mistr Jan Hus z let 1991–2. Jejich autorkou je Marie Tomášková-Dytrychová z Brodku u Prerova.

=============================================

The bell tower, originally a tower of 15 century, was modified in the Baroque style in the 18th century. Today is 74 m high and is terminated by Baroque gallery with a dome of 18th century. There are four bells, Václav, Cyril and Methodius, the Virgin Mary, and Master Jan Hus from years 1991-2. The author is Marie-Tomášková Dytrychová from Brodek u Prerova.
Address of Tower:
Písek, Czech republic