RD Meetpunt: 40020101 - Kleve
meetpunt R.K.K. Emmerich (D.): Stang boven knop.
Location: Nordrhein-Westfalen, Germany

De voormalige collegiale kerk van St. Martin was ongeveer 700 van een Angelsaksische missionaris , de latere bisschop van Utrecht gewijd hl . Willibrord , in het dorp " Embriki " opgericht .
De vroegste geschiedenis en de oorspronkelijke positie van Emmerich Collegiale Kerk , echter nog steeds in het duister . Volgens de traditie , de eerste kerk te hebben gestaan ??op de plaats van het huidige Aldegundiskirche , de Martini kerk is rond 1030 - 1040 zijn gebouwd buiten de stadsmuren over een oude begraafplaats . Van deze vroege Romaanse kerk van ongewoon ontworpen koor is grotendeels bewaard gebleven . Het bestaat uit een zich boven de crypte hoogkoor , die wordt geflankeerd door twee koren zijde verdiepingen . Een van hen , de zuidelijke , de sacristie bedient , de andere huizen in zijn boven schatkist van vandaag.
Als gevolg van overstromingen en andere rampen verdween in de 13e 15 Eeuw , het schip van de kerk . Nu de voormalige transept werd uitgebreid tot het nieuwe schip en voorzien van een grote toren . De kerk is verrijkt door de eeuwen heen , met veel kapellen en meubilair. Sinds de laatste jaren van de zesde Eeuw is veel van het verloren , als Emmerich was betrokken bij de oorlog van de nabijgelegen Protestantse Nederland tegen de Spanjaarden .
Meer dan 40 Jaar (1628 - 1672) , werd de kerk uitsluitend gebruikt voor de gereformeerde eredienst : beelden , altaren , muurschilderingen in-lood ramen zijn dan verdwenen en alleen de prachtige, uitgehouwen in eikenhouten koorbanken herinnert nog aan de rijke laat-gotische interieur.
De kerk is verschillende keren binnen verbouwd : Barok door 1672 in een ingetogen , in de 19e Eeuw in neo - gotische stijl . 1937 - 1938 de apparatuur werd verminderd . Na het bombardement , vuur en beschietingen 1944 - 1945 De kerk van 1948 - 1953 voor zover mogelijk , maar gebouwd in zeer eenvoudige vormen , opnieuw. Na 1974 werd gevolgd door een verwachte tot 1989 van de restauratie , die tot doel heeft de twee belangrijkste fasen te herstellen in de geschiedenis van de bouw van het kerkgebouw , namelijk de Ottoonse - Salische en de laat-gotische .
Type: regular meetpunt

Condition: Good