Gammel Estrup Slot, Denmark
Gammel Estrup Slot stammer helt tilbage fra 1300 tallet. Frimærket udkom i 2001 i en serie med danske herregårde - Gammel estrup castle can be dated back to the 14th century. This stamp is from a series with Danish manors from 2011
Location: Denmark

Gammel Estrup ligger på vejen mellem Randers og Grenå. På den ene side af vejen ligger Helligbjerget, som gennem tiderne har fungeret som landmærke og udsigtspunkt, og på den anden ses slottet, bygget i renæssancen i røde munkesten. Slottet er omkranset af dobbelte voldgrave og store avlsbygninger.

Hvornår Gammel Estrup nøjagtigt blev opført er uvist, men ved arkæologiske udgravninger på voldstedet er fundet bygningsrester fra 1300-tallet, og gennem middelalderen findes også vidnesbyrd om de perioder, hvor godset har været en del af jordstridigheder eller er blevet ødelagt i forbindelse med krig.

Gammel Estrup har i 600 år været ejet af den samme familie, og de ældste dele af de nuværende bygninger stammer fra ca. 1490, hvor ejeren, Lave Brock (-ca. 1504) opførte en stenfæstning på stedet. Lave Brock var en temperamentsfuld herre, som nok kunne have brug for et sted at være i sikkerhed. I 1468 dræbte han købmanden Niels Paaske fra Randers med egen hånd.

English: Gammel Estrup

Driving along the main road from Grenaa to Randers you pass Gammel Estrup on your right-hand side shortly after leaving Auning. On the left-hand side of the road is Helligbjerget (Holy Hill), which down the ages has served as a landmark and viewing point. The manor is a Renaissance building in red brick with a courtyard surrounded by a moat. For over 600 years Gammel Estrup was passed down by inheritance - until it was finally sold in 1926. As you pass the manor you can also see the extensive farm buildings.

It is not known when the original Gammel Estrup was built. Archaeological excavations around the site have discovered remains from the 14th century, and there is further, medieval, evidence of the periods when the manor was part of a land dispute or was destroyed by warfare.

A single family owned the manor for 600 years. The oldest part of the present building dates from c. 1490, when the owner, Lave Brock (c. 1504), erected a "stone house" at the spot. A stone house is another word for a fortress, Lave Brock being a temperamental man who doubtless needed a secure retreat. In 1468, for example, he killed Niels Paaske, a Randers merchant, with his bare hands.

Stamp Issuing Country: Denmark

Denomination: 8DKR