Zinkovy - West Bohemia, Czech Republic
Zinkovy Chateau.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

The romantic castle lies above the lake and was used as a sanatorium. The original water stronghold was in the 17th century rebuilt into a castle and in the 19th century was adapted again with Italian Renaissance and German medieval architectonic features.

===========================================

V druhé polovine 17. stol. vznikl v místech puvodní tvrze rane barokní zámek, který byl v roce 1897 prestaven do pseudorenesancní podoby vídenskými architekty H. Helmerem a F. Fellnerem.

U zámku se rozprostírá park a velký Žinkovský rybník. Po roce 1948 sloužil zámek jako odborárská zotavovna ROH.

V soucasné dobe se zámek rekonstruuje, je verejnosti neprístupný, ale vstup do parku a vnejší prohlídka jsou možné
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact