De Bommelaer - Den Bommel (NL)
Windmill in Den Bommel, Netherlands.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

De korenmolen De Bommelaer is een opvallende molen gelegen aan de Molendijk in Den Bommel. De molen dateert uit 1735, maar bevat onderdelen afkomstig van een eerdere molen die in de jaren 1620-1630 op dezelfde plek was gebouwd. De molen was in de tweede helft van de 20e eeuw zwaar verwaarloosd en stond op de nominatie gesloopt te worden tot in 1967 een stichting De Bommelaer kocht. Daarna is de molen in 1969/1971 gerestaureerd en weer maalvaardig gemaakt, waarbij hij de huidige naam kreeg. De molen is sinds 1988 eigendom van de Molenstichting Goeree-Overflakkee. De Bommelaer draait in de regel op zaterdag en is dan te bezoeken. In de molen bevindt zich 1 koppel stenen.

English
Cornmill De Bommelaer is a striking mill located on the Molendijk in Den Bommel. The mill dates from 1735, but contains parts from an earlier mill that was built at the same spot in the years 1620-1630. The mill was in the second half of the 20th century severely neglected and was planned to be slated to be demolished . A foundation called De Bommelaer bought the mill in 1967 to prevent this
Then the mill was restored in 1969/1971 and was ready again for production. It was then the mill got its present name.
De Bommelaer runs on Saturdays and can then be visited
Date of Manufacture: 01/02/1735