Dubno Nature Reserve, Czech Republic
Dubno Nature Reserve in Nort-East Bohemia.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Dubno is the nature reserve with the northernmost floodplain forest in the Czech Republic. There are very old oaks (about 270-320 years). There are also a significant deposits of shellfish (about 70 species) and a roosts of different birds.

=============================================================

Prírodní rezervace Dubno se nachází severovýchodne, cca 3 km, od Ceské Skalice. Rezervace, která je tvorena prirozeným lužním lesem pralesového typu byla vyhlášena v roce 1956, rozloha rezervace je 86,19ha. Soucástí rezervace jsou krom lesa, který je tvoren zejména duby (nejstarší ve veku 270-320 let), také prilehlé louky a Zlicský rybník. Oblast si jako své hnízdište zvolilo znacné množství ptáku, napr. žluva hajní, lejsek belokrký, rákosník velký a proužkovaný, tuhýk obecný, strakapoud prostrední, puštík obecný, hrdlicka divoká, aj… . Zajímavostí je velké množství mekkýšu, kterí se zde nachází, s poctem 70 ruzných druhu je Dubno jedním z nejbohatších malakozoologických nalezišt ve východních Cechách.
Park Name: Dubno Nature Reserve

Historic/Cultural Park: no