Mysteves - East Bohemia, Czech Republic
Mysteves Chateau.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Chateau from the 1st half of the 18th century. In 1901 it was reconstructed in pseudo-Baroque style by industrialist Gaston Malmann. The chateau is rectangular in shape with a mansard roof. The main frontispiece is decorated by a dynamically modelled central buttress with a gable and arcade underpass.

==============================================================

Puvodní zámecek s prilehlým panstvím se konstituoval v 18. století. Toto panství zakoupil v roce 1897 rytír Gaston Ritter von Mallmann (jeho erb na prucelí zámecku), který provedl kompletní znovuvýstavbu zámecku v neobarokním slohu a založil zde anglický zámecký park. Tento pán byl nucen celé panství zastavit a posléze prenechat Pozemkové bance v Praze, která jej v roce 1913 jako celek prodala tehdejšímu známemu pražskému lékari, zakladateli Podolské porodnice, profesoru gynekologie a porodnictví Karlovy university v Praze, prof. MUDr. Václavu Pithovi a jeho manželce Hermíne.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact