Skrivany - East Bohemia, Czech Republic
Skrivany Chateau.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Originally a Renaissance fortress, which was rebuilt into a Renaissance chateau, later reconstructed in the style of English Neo-Gothic.

=================================================

První jednoznacná písemná zmínka o vsi je sice až z roku 1360, kdy byla puvodním sídlem vladyku ze Krivan, ale historik J.V.Šimák ztotožnil Skrivany s mosty Krivci (pontes Criuci) na rece Cidline. Ty jsou uvádeny v Kosmove Kronice ceské k roku 1110. K nejvýznamnejším rodum majitelu v 16. a v 17. století patrí Zumrfeldové, kterým Skrivany patrily v letech 1552 – 1628. Skrivanská tvrz se výslovne uvádí roku 1628, kdy místní statek koupil Albrecht z Valdštejna. Tento byl po smrti Valdštejna opetovne navrácen roku 1654 Zumrfeldum. Snad kolem roku 1720 byla stará renesancní tvrz radikálne prestavena na barokní zámek.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact