Sloupno - East Bohemia, Czech Republic
Sloupno Chateau.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Originally a fortress which was reconstructed into a baroque chateau in the 17th century according to the project of architect Kilian Ignac Dientzenhofer. The building was in the ownership of the Benedictines until 1948, later it served as a storage place for healthcare material.

Opening Times: temporarily closed - reconstruction

========================================

Nejvýznamnejsí památkou obce Sloupno je místní zámek. Historie zámku Sloupno zacíná v roce 1687, kdy dal Opat Tomáš Sartorius prestavet renesancní tvrz v barokní zámek, letní sídlo benediktinu, sloužící i správe sloupenského statku. Kolem roku 1730 zdejší zámek casto navštevoval proslulý architekt Kilián Ignác Dientzenhofer. Podle jeho návrhu byl za opata Benna I. Löbla roku 1748 zámek prestaven barokne. Ve 20. století zámek silne zchátral ale v posledních letech probíhá jeho rekonstrukce.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact