ROUŠAROVÁ Jarmila, Prague, Czech republic
33U E 461703 N 5551600
Memorial of Jarmila Roušarová, a graduate nurse, hospital Bulovka, Prague, Czech republic. Pametní deska paní Jarmily Roušarové, diplomované sestry, nemocnice Bulovka, Praha.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Inscription: "Jarmila Roušarová, a graduate nurse, 1900 - 1979, in November 1925 she began working at the hospital, later, as the first civilian head nurse, has significantly contributed to the development of nursing".
Memorial of the Jarmila Roušarová, graduate nurse, hospital Bulovka, Prague, Czech republic.
Text: "Jarmila Roušarová, diplomovaná sestra, 1900 - 1979, v listopadu 1925 zacala pracovat v této nemocnici, pozdeji, jako první civilní hlavní sestra, se významne zasloužila o rozvoj ošetrovatelství".
Paní J. Roušarová významne prispela k definování a postavení funkce hlavní sestry. Šla príkladem v péci o pacienty a dokázala jí posunout na vyšší úroven. Je autorkou první ceské ucebnice ošetrovatelství, pracovala také v Cs. Cerveném kríži. Pametní deska se nachází v hale pavilonu c. 1, u vstupu do areálu nemocnice, vlevo od recepce. Hala je volne prístupná 24 hodin denne.

Location: Vstupní hala pavilonu č. 1, vlevo od recepce, nemocnice Bulovka, Budínova 67/2, Praha 8 - Libeň,