Sønderborg Rådhus, Sønderborg - Denmark
Sønderborg Rådhus blev opført i 1932-1933 - The City Hall of Sønderborg was built from 1932-1933
Location: Denmark

Sønderborg Rådhus blev bygget i 1932-33. Det er tegnet af arkitekt Holger Mundt og bygget i nyklassicistisk stil. Der har ligget flere forskellige rådhuse i Sønderborg på dette sted. Helt tilbage i 1500 tallet lå her en af byens få stenhuse. Sidenhen blev et nyt rådhus bygget i 1837, men i forbindelse med bombardementerne i 1864 blev rådhuset beskadiget så meget at man måtte bygge et nyt året efter. I 1931 udskrev Sønderborg Byråd en arkitektkonkurrence og arkitekt Holger Mundt vandt med hele to forslag både 1. og 2. præmien. Det gamle rådhus er stadig i brug, men i årene 1983-85 blev der endnu engang bygget et nyt og større rådhus tæt ved.

The city hall was built between 1932-33. it is designed by architect Holger Mundt and built in neoclassical style. Several city halls has been located right here. Back in the 1500 years one of few stone buildings was here. Later a new city hall was built in 1837, but during the war and the bombing in 1864 the city hall was damaged so much that a new had to be built the year after. In 1931 the city council held an architectual competition and Holger Mundt won both the first and second price. The old city hall is still being used, but in the years 1983-85 another new city hall was built in close proximity.

Kilde/source: Historisk atlas
Name: Sønderborg Rådhus