No. 875, Rozhledna - Blatenský vrch, CZ
33U E 342288 N 5585455
Rozhledna na Blatenském vrchu (1043 m n. m.) u Horní Blatné jako námet turistické známky c. 875 / Lookout tower situated on Blatenský vrch (1043 m a.s.l.) as a motif of a tourist stamp No. 875
Location: Karlovarský kraj, Czechia

CZ

Motivem turistické známky c. 875 je rozhledna postavena v roce 1912 hornoblatenskou jednotou pro zimní sporty, a to spolu s restaurací a s turistickou chatou. Projekt vypracoval chebský architekt Karl Matusch. Rozhledna byla pojmenována jako "Zitina vyhlídka", podle poslední rakouské císarovny Zity Bourbunsko Parmské.Rozhledna je vysoká 21 m a nabídne jedinecný pohled na úchvatnou prírodní scenérii okolní krajiny z celkové výšky 1043 metru nad morem.

EN

The 21 meters high, wood panelled tower with stone underpinning is situated on Blatenský vrch (1043 m) thanks to local Society of Winter Sports, which construted the tower in 1912. From its windows, the highest peaks of the Ore Mountains - Klínovec, Fichtelberg, Božídarský Špicák - seem close at hand, and you can see a great part of the mountains on both Czech and German side of the border. The look-out tower is a motif of tourist stamp No. 875.
Where can you get this wooden stamp.: N 50° 23.412 W 012° 46.265

Opening Times: