Christiansholm canons, Kristianssand - Norway
Kanoner foran Christiansholm Fæstning. - Canons in front of Christiansholm Fortress.
Location:

Dansk:
Christiansholm Fæstning var en del af Christian IVs plan til forsvar af Kristiansand i Norge (oprindelig Christianssand), da byen blev grundlagt i 1641. Fredriksholm Fæstning lenger ude i Kristiansandsfjorden var færdigbygget i 1658, men den gav ikke tilstrækkelig værn for den nye by, som voksede frem. Også byens østre havn lå ubeskyttet. Anlægget af fæstningen startede i 1666 og blev fuldført i 1672. Gennem 200 år var byens beliggenhed og dens befæstninger årsag til, at Kristiansand var en strategisk vigtig by – både i krig og fred. Anlæggene var lige så værdifulde for Norges forsvar som fæstningerne Akershus og Bergenhus

Fæstningen har kun løsnet skud mod en fjende en eneste gang, i 1807 under Napoleonskrigene. Englænderne havde gjort krav om at få den dansk-norske flåde udleveret, og efter bombardementet af København d. 2. til 5. september 1807 havde de britiske styrker beslaglagt størstedelen af den dansk-norske flåde. Enkelte skibe var endnu under dansk-norsk kommando, blandt andet linjeskibet "Prinds Christian Frederik" med 70 kanoner, som befandt sig i Kristiansand. Kaptajn Stopford sejlede mod byen med linjeskibet "Spencer" og tre andre krigsskibe og meddelte pr. brev, at han ønskede at erobre skibene og truede med at åbne ild mod Kristiansand, hvis skibet ikke blev udleveret. Stiftsamtmand Nicolai Emanuel de Thygeson svarde at fæstningen i så fald ville åbne ild. "Spencer" stevnede ind i fjorden og blev beskudt fra Christiansholm. Dette virkede efter hensigten, og "Spencer" trak sig bort sammen med de andre britiske krigsskibe.

English:
Christiansholm Fortress (Christiansholm festning) was a Norwegian fortress built to defend the city of Kristiansand. The fortress was finished in 1672 and formed a part of King Christian IV's plan for defense of Kristiansand when the city was founded in 1641. The architect of the fortress was quartermaster general Willem Coucheron. It was built on an islet, about 100 yards from shore. Today the fortress is connected to the mainland. The only time the fortress has been in battle was against an English fleet force, lead by HMS Spencer (1800) in 1807 during the Napoleonic Wars. It was decommissioned by royal decree during June 1872 as part of a major redevelopment of fortifications across the nation. Today, Christiansholm is a tourist attraction and venue for a variety of cultural events and festivities. It is now owned by the municipality and is a site used principally for recreation.
What type of artillery is this?: Canons

Where is this artillery located?: Other