Brumovský rozcestník - Brumov-Bylnice, Czech Republic
34U E 282443 N 5441960
Netypický rozcestník na zrícenine hradu Brumov, Zlínský kraj, Ceská republika. En: Atypical Direction and Distance Arrows on the ruins of the castle Brumov, Zlín region, Czech Republic.
Location: Zlínský kraj, Czechia

Rozcestník je umísten na nádvorí zríceniny hradu Brumov. Tvorí ho sloupek s infotabulkami, na kterých jsou vyobrazeny blízké turistické cíle a jejich vzdálenost.
Puvodne pozdne románský hrad Brumov byl zbudovaný na pocátku 13. století. Strežil cestu Vlárským prusmykem, spojnici mezi Povážím a Pomoravím. Vzhledem ke své poloze byl tercem mnoha útoku. Po castých zmenách majitelu nakonec zaniká po nicivých požárech v letech 1760 a 1820. Více se dozvíte na oficiálních stránkách hradu: (visit link) Návšteva hradu, krome expozice o historii hradu a jeho archeologickém pruzkumu nabízí také krásné výhledy do okolí. Pravidelne se zde konají ruzné kulturní a zábavné akce.
Rozcestník je prístupný v otvírací dobe hradu.
En: The signpost is located in the courtyard of the castle ruins Brumov.
It is opened during the opening hours of the castle. Romanesque castle was built in the early 13th century.The castle disappeared after the devastating fires in 1760 and 1820th.
Visit related websites - (visit link) akce.
Rozcestník akce.