Moldaublick, Ulrichsberg , Austria
Metal look-out tower with a view of the Lipno Lake and surroundings on Czech territory.
Location: Oberösterreich, Austria

[DE]
Der Moldaublick ist ein Aussichtsturm auf dem Sulzberg (1041 Meter) im Gebiet der Gemeinde Ulrichsberg mit Blick auf den Moldaustausee in Tschechien.
Die 1967 aufgestellte Metallkonstruktion, die zuvor als Ölbohrturm in Gänserndorf diente, hat eine Höhe von 24 Metern und kann über 137 Stufen zwischen April und November bestiegen werden. Das umliegende Gebiet ist weitläufig durch Wanderwege und Langlaufloipen verbunden, unter anderem auch mit dem Schwarzenberger Schwemmkanal, dem Bärenstein und dem Plöckenstein.

[CS]
Moldaublick (cesky Vltavská vyhlídka) je rozhledna na severovýchodním svahu hory Sulzberg (1041 m) na území hornorakouské obce Ulrichsberg v okresu Rohrbach, 1 km od rakousko-ceské státní hranice (u Zadní Zvonkové). Nachází se v rakouské cásti Šumavy (Böhmerwald) a otevírá se z ní pohled predevším na ceskou stranu - na vodní nádrž Lipno a okolí (Horní Planá, Cerná v Pošumaví, Vítkuv kámen, Hochficht, Sternstein) i na vzdálenejší Boubín ci Klet.
Kovová rozhledna byla postavena v roce 1967, má výšku 24 m a vede na ní 137 schodu. Je otevrená od dubna do listopadu. K rozhledne vedou turistické a lyžarské trasy, který ji spojují s dalšími turistickými místy v okolí - Schwarzenberský plavební kanál, Bärenstein a Plechý. Na opacné strane Sulzbergu, 2,5 km od Moldaublicku byla v roce 2009 otevrena rozhledna Alpenblick.
Height of Look-Out Tower in feet: 78.00

Difficulty: