Rochlov - West Bohemia, Czech Republic
Rochlov Chateau
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Baroque chateau with an adjacent park, the oldest part of the village. The grounds once served for various purposes. There was a brewery, stables, nursery plants and greenhouses here. Over time, especially during the Communist regime, it was abandoned and gradually deteriorated. Reconstruction and an effort to rescue the building in all aspects has been underway since 2002.

================================================================

Zámek Rochlov je nejstarší soucásti obce Rochlov. V míste dnešního zámku stávalo kdysi starší sídlo zdejších pánu. V roce 1711 je zde postaven barokní zámek s prilehlým parkem. Celý areál mel v prubehu doby ruzné využití, byl zde pivovar, konírna, školkarské závody a skleníky. Za doby socialismu však po ztráte majitele zpustl a z jednotlivých objektu se stala ruina.
Ke statku dále patrily dodnes dochované objekty jako kravín, konské stáje, sýpka a pivovar, dále pak šenk, vinopalna, chmelnice, tri rybníky, malá korenná zahrádka, velká zahrada, polnosti a 43 poddaných. Obe cásti rochlovského panství koupil do roku 1701 František Vilém Údrcský, jehož manželka pocházela také z rodu Henigaru. Postavil zde v r. 1711 nové panské sídlo, dnešní barokní zámecek.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact