Den Blå Bro - Randers, Denmark
Forhenværende jernbanebro over Gudenåen på den nu nedlagte Randers-Ryomgård-bane. --- Abandoned railroad bridge crossing Gudenåen as part of the former railroad line Randers - Ryomgård
Location: Denmark

Da Randers-Grenaa banen blev anlagt i 1876 skulle der spares på pengene. Derfor blev det kun til en træbro over Gudenåen. Træbroen blev i år 1900 erstattet af den flotte stålbro med de fire, murede tårne.

Jernbanestrækningen blev nedlagt den 2. maj 1971 dog med godstrafik nogle år derefter. Da linjeføringen blev ændret mod syd og sluttet til linjeføringen mellem Randers og Århus blev broen overflødig. Idag er den en del af en fodgænger og cykel forbindelse fra bydelen Vorup til Randers Centrum. I folkemunde er den kendt som "Den Blå Bro" og kun de færreste kender det gamle jernbane navn for broen: "Strømmens Bro"

De fire tårne eksisterer ikke længere, men foreslag om at genopføre dem bliver jævnligt fremført når byens visuelle udtryk er til debat. En ide om at lade broen dekorere af en international anerkendt lyskunstner er også blevet foreslået.

When the Randers-Grenaa railroad was built in 1876 a cheap way of crossing Gudenåen was needed.. Therefore, only a wooden bridge was build. The wooden bridge was in 1900 replaced by a beautiful steel bridge with four brick towers.

The railway line closed on 2 May 1971, however, with freight trains using the line a few more years. When the tracks was moved to the south and connected to the Randers - Aarhus line, the bridge became unnecessary. Today it is part of a pedestrian and bicycle connection from the district Vorup to Randers center. In Randers today it is known as "The Blue Bridge" and only few know the old railway name of the bridge: "Strømmen Bridge"

The four towers no longer exists, but suggestions to reinstate them are regularly forwarded when the city's visual expression is up for debate. An idea to let the bridge decorate by an internation light artist has also been proposed.

Original Use: Railroad

Date Built: 1900