Václavská lípa, Strakonice, Czech Republic
Václavská lípa nedaleko hrbitova sv. Václava.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Václavská lípa se nachází nedaleko hrbitova sv. Václava ve Strakonicích. Podle povesti stoji na miste, kde byli v roce 1504 upaleni na prikaz vrchnosti a pres nesouhlas tehdejsiho ceskeho krale Vladislava Jagellonskeho tri Židé, obvineni z ritualni vrazdy maleho chlapce. Strom byl vyhlasen za pamatny v roce 2000. Byl zarazen do souteze: "Rok stromu".

*-*-*-*-*-*-*-*

"Wenceslas' lime-tree" is located near sv. Wenceslas cemetery in Strakonice. There is a legend that on that place were burnt three jewish people to death.

It has been declared as memorial tree in 2000.
Genus/Species: Tilia cordata