Zámek Karlštejn - Svratka, Czech Republic
Zámek Karlštejn nacházející se asi 2 kilometry východne od mestecka Svratka
Location: Pardubický kraj, Czechia

"Karlštejn je rokokový zámek v Karlštejnu v okrese Chrudim ležící asi 2 kilometry východne od mestecka Svratka na rozvodí Cerného a Severního more.

Historie
První stavbou v míste byla kaple sv. Jiljí, již dala vybudovat Františka Rosalie Beatrix Berková z Dubé, manželka Viléma Leopolda Kinského. Kaple byla vysvecena roku 1708. O sedm desetiletí pozdeji, roku 1776, zadal na míste vedle kaple stavbu loveckého zámku jejich potomek hrabe Filip Kinský. Stavba trvala více než jedno desetiletí; okolo zámku byla zrízena obora s jelení zverí. Roku 1823 rychmburské panství vcetne zámku koupili Thurn-Taxisové, kterí jej zacali využívat pro úcely správy okolních lesu. Tak sloužil až do konce druhé svetové války, po níž byl znárodnen."

Zdroj a více informací: (visit link)

Chateau Karlštejn
The rococo hunting chateau located 2km from city of Svratka was built in 1776. Until 1925 it was surrounded by a deer game-park. Today the castle serves as a recreational centre.
Style: Rococo

Type of building (structure): Chateau or castle