Kasteel van Berlare - Oostvlaanderen- Belgie
Castle of Belare in oost-Vlaanderen
Location: Oost-Vlaanderen, Belgium

Nederlands
Het Kasteel van Berlare is een kasteel in de Belgische gemeente Berlare. Het huidige bouwwerk dateert uit de 18e eeuw en werd in opdracht van Aloysius vanden Meersche, de toenmalige heer van Berlare, gebouwd. Het kasteel wordt omgeven door een grote tuin in landschappelijke stijl met dreven, een bos en vijverpartijen. Sinds 2012 is het kasteelpark toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Het kasteel ligt in het hartje van Berlare, ten zuiden van de Sint-Martinuskerk. Ten zuidoosten van het kasteelpark ligt de gemeentelijke begraafplaats.

English
Berlare Castle is a castle in the Belgian municipality Berlare. The present structure dates from the 18th century and was commissioned by Aloysius vanden Meersche, the then lord of Berlare built. The castle is surrounded by a large garden with scenic style driven, a forest and ponds. Since 2012 the castle park is open to walkers and cyclists.

The castle is situated in the heart of Berlare, south of Saint Martin church. Southeast of the castle park is the municipal cemetery.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact