Damsbolangdysse - Falsled, Denmark
32U E 572501 N 6113851
Resterne af megalitgrav i Damboskoven mellem Falsled og Jordløse på Sydfyn. Et velbevaret gravkammer med en vældig overligger kan stadig ses på stedet.
Location: Denmark

[Danish] I Damsboskoven ved Helnæsbugten på Sydfyn er der masser af oldtidsminder. Et af de flotteste er resterne af en langdysse, der ligger smukt i skoven kun få hundred meter fra stranden. Højen, der formentlig er fra bondestenalderen, cirka 3000 f.kr., har ikke længere jordfylde, men et enkelt gravkammer med en vældig overligger er velbevaret og fremstår imponerende i skoven.

I det sydvestlige hjørne er der et fladt krater, som formentlig er resterne af et gravkammer. I nordøst ses fire sten i jorden. Formentlig randsten. Den 2,5 meter lange topsten har et enkelt skåltegn på toppen.

[English] Impressive remains of long barrow in Damsbo-forest on Sydfyn. One wellpreserved burial chamber with one large capstone. On top of the capstone one cup mark. The chamber was built in the neolithic period about 3000 b.c.
Type: Dolmen

Number: 5.00