Vlasim - Central Bohemia, Czech Republic
Vlasim Chateau
Location: Středočeský kraj, Czechia

EN
The Renaissance castle was rebuilt from a medieval stronghold of the French type, as can be seen from the massive tower. In the 18th and 19th century the castle was enlarged in Neo-Gothic style. From this time are romantic buildings in the park and three entrance gates with crests of the former owners. The castle collections focus mainly on the region, there is also a unique exhibition of hunting and sports guns.

CZ
Na malém ostrohu nad ríckou Blanicí stával dríve gotický hrad. Ten mel témer ctvercovou dispozici a nejméne dve okrouhlé veže. Dochovala se jen vež severovýchodní, která byla mnohokrát prestavována.
Významný rod Auerspergu zmenil zámek i jeho okolí. Stavbu upravili do klasicistní podoby a ve druhém patre veže zrídili kapli sv. Vincence. V roce 1775 založili pod vlivem rodícího se romantismu jeden z prvních prírodne krajinárských parku v Cechách.
Ve Vlašimi se celkem vystrídalo na dvanáct ruzných panských rodu. Jejich erby si dnes mužeme prohlédnout ve Vlašimské bráne a v erbovní síni v zámku.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact