Historical Museum - Lahti, Finland
Location: Finland

FIN:
"Lahden kaupunginmuseo on Päijät-Hämeessä Lahdessa toimiva maakuntamuseo.

Museo on perustettu 1924 ja se on osa Lahden kaupunginmuseota. Lahden historiallinen museon näyttelytoiminta Lahden kartanossa aloitettiin vuonna 1968. Siellä on myös Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto.

Lahden kartanon ensimmäisessä kerroksessa ovat museon vaihtuvat näyttelyt, pienoismallisali, Fellman-huone sekä museokauppa. Toisessa kerroksessa on esillä Klaus Holman muistokokoelma (antiikkia Keski- ja Etelä-Euroopasta keskiajalta 1700-luvun lopulle). Kolmannessa kerroksessa esitellään teemoittain Lahden ja Päijät-Hämeen historiaa.

Kaupunginmuseon yksiköitä ovat Historiallinen museo, Taidemuseo, Julistemuseo, Hiihtomuseo, Radio- ja tv-museo, Sotilaslääketieteen museo sekä kuva-arkisto. Sen päätoimipaikka on Lahden linja-autoaseman takana olevassa puistossa sijaitseva Fellmanin kartano, jossa myös Lahden historiallinen museo sijaitsee. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä. Lahden kaupunginmuseo kuuluu Suomalaiset historiapäivät-tapahtuman järjestäjiin.

ENG:
Lahti City Museum is in Tavastia Proper Provincial Museum in Lahti.

The museum was founded in 1924 and it is part of the Museum of the City of Lahti. Lahti Historical Museum's exhibition in Lahti mansion was started in 1968. There is also the Lahti City Museum's photo archives.

Bay of the manor on the first floor are the museum's temporary exhibitions, a scale model facility, Fellman room and a museum shop. On the second floor is featured Klaus Holman Memorial Collection (antiques in Central and Southern Europe, the Middle Ages to the late 1700s). The third floor of the themes presented in Lahti and the Päijät-häme history.

The City Museum's units are the History Museum, the Museum of Fine Arts, Poster Museum, Ski Museum of Radio and Television Museum, the Museum of Military Medicine, as well as photo archives. Its head office is in Lahti bus station in the back of the park, Fellman's house where the Lahti Historical Museum is located. The museum has changing exhibitions. Lahti City Museum of Finnish history dates include event organizers."

Wikipedia and Lahtiguide.fi