Hennalan Varuskunta - Lahti, Finland
Hennala Garrison - Lahti, Finland
Location: Finland

FIN:
Varuskunnassa toimii kaksi eri joukko-osastoa: Hämeen Rykmentti (HämR) ja Sotilaslääketieteen Keskus (SotLK). HämR:n alaisia joukkoyksiköitä ovat Hämeen Ratsujääkäripataljoona (HämRjP), Puolustusvoimien Urheilukoulu (UrhK), Huoltokoulu (HuoltoK), Sotilasmusiikkikoulu (SMusK) ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta (PvVmSK).

Lahden varuskunnan synty:

Koska Venäjä oli hävinnyt Venäjän–Japanin sodan Tsushiman salmen meritaistelussa suuren osan Itämeren laivastonsakin aluksia, se vahvisti rannikkopuolustustaan myös Suomenlahden pohjoispuolella rakennuttamalla kasarmeja sadan kilometrin päähän sisämaahan rannikosta sekä varustamalla rannikkoa kenttätykein.

Lahden osalta puolustuksen vahvistaminen tarkoitti sitä, että Venäjän keisarillisen hallituksen Pietarin sotilaspiirin viiden sotilasrakennuskomissiooni osti uutta varuskuntaa varten 10. kesäkuuta 1910 maata Metsä-Hennalan tilan alueelta. Alue oli alavaa savimaata.

Kasarmin peruskivi laskettiin juhlallisuuksin 8. lokakuuta 1911. Maapohja siunattiin pyhitetyllä vedellä rukouksin. Vuonna 1912 Lahden sotilasrakennuskomitea pyysi Lahden kaupunkia jatkamaan vesijohdoa kasarmialueen rajalle 11. suomenmaalaisen tarkk'ampujarykmentin pataljoonaa varten, joka saapui 5. elokuuta 1912. Venäläiset joukot poistuivat Hennalasta myöhään syksyllä 1917. Suomen Punaisen Kaartin Lahden Rykmentti perustettiin Hennalassa 27. tammikuuta 1918. Lahdesta käytiin sisällissodan taisteluita 19. huhtikuuta – 1. toukokuuta 1918 ja Hennalassa valta vaihtui kolme kertaa Lahden Rykmentin ja osasto Brandensteinin kesken.

Sisällissodan taistelujen jälkeen varuskunta toimi vankileirinä, jonne vangitut punaiset tuotiin Fellmanin kartanon pellolta.

Vuosina 1919–1920 Tampereen rykmentti siirtyi Hennalaan. Joukon vastaanottoparaati pidettiin Lahden torilla 25. marraskuuta 1920. Rykmentti kunnosti aluetta ajamalla 7 000–8 000 sorakuormaa hevosilla, ja korpikuusten tilalle istutettiin lehtipuita. Alueen kuivattamiseksi kaivettiin myös valtaojia.

Varuskunnan tulon jälkeen Metsä-Hennalan aluetta kutsuttiin enää vain lyhyemmin Hennalaksi ja muualla Suomessa laajemmin se alkoi tarkoittaa lähinnä varuskunta-aluetta.

ENG:
Garrison operates two battlegroups on: Häme Regiment (HämR) and the Centre of Military Medicine (SotLK). HämR's units are subject to a number of Häme Riding Jaeger Battalion (HämRjP), Armed Forces Sports (UrhK), Maintenance School (HuoltoK), Military Music School (SMusK) and the Finnish Defence Forces Conscript Band (PvVmSK).

Hennala garrison genesis:

Since Russia had lost the Russo-Japanese War, Tsushima Strait sea battle a large part of the Baltic fleet of ships, it confirmed the coastal defense in the north of the Gulf of Finland, by building barracks hundred kilometers inland from the coast, as well as equipping the coast kenttätykein.

Bay, the strengthening of the defense meant that the Russian imperial government of St. Petersburg Military District five sotilasrakennuskomissiooni bought a new garrison of 10 June 1910 land Metsä-Hennala state area. The area was low-lying clay.

The foundation stone of the barracks was calculated celebrations 8 October 1911. Ground was blessed with holy water by your prayers. In 1912, the Gulf of military construction committee requested Lahti city water lines to continue the Garrison area at the border 11 Suomenmaa a battalion for tarkk'ampujarykmentin, who arrived 5 August, 1912. Russian troops left Henna child in late autumn 1917. Finnish Red Guards Regiment was founded in Lahti Hennala 27 january 1918. Lahti Civil War battles took place on 19 April - 1 May 1918 and Hennala to power in Lahti three times the regiment and division among Brandensteinin.

After the Civil War, fighting in its garrison prison camp, where prisoners were red Fellman manor farm.

In the period 1919-1920 in Tampere regiment moved Hennala. A number of reception parade was held Lahti at the market 25 November 1920. Regiment renovated the area by running the 7 000-8 000 load of gravel with horses, and the wilderness of spruce were planted in place of deciduous trees. The region also has the power to dry the dug ditches.

The garrison after forest area called Hennala longer only for short Hennala and rest of the country more broadly, it came to mean mainly the garrison area.
Era: WW I

General Comments: