Rozhledna Rumburak - Bítov, Czech Republic
CS: Rozhledna Vranovská prehrada Rumburak EN: View tower Vranov Reservoir Rumburak
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Rozhledna Vranovská prehrada Rumburak

Soucástí sportovne – rekreacního areálu Rumburak je rozhledna RUMBURAK, která je jedinou rozhlednou na znojemsku. Je to nejmladší zdená rozhledna v Ceské republice.

Postavena byla spolecne se sportovne – rekreacním areálem v letech 2008 – 2009. Postavit ji nechali manželé Vladka a Jaroslav Pyskovi firmou STABO MB Moravské Budejovice.

Stojí v nadmorské výšce 474 metru , vysoká je 30 metru a po vystoupání 146 schodu si mužete prohlédnout údolí Vranovské prehrady – reky Dyje, široké okolí Vranovské prehrady a okolní vesnicky z nadmorské výšky 504 m. Za príznivého pocasí a jasné viditelnosti se Vám otevre pohled i na vzdálené rakouské Alpy.

Height of Look-Out Tower in feet: 98.00

Difficulty:

Opening times and fees:
KVĚTEN - ZÁŘÍ - OTEVŘENO DENNĚ 10:00 - 18:00 hodin. V ostatních měsících otevřeno na vyžádání v restauraci (kromě ledna a února, kdy je rozhledna uzavřena). Vstupné na rozhlednu je 30 Kč.