No.785 Mesto Ceská Skalice, CZ
33U E 574176 N 5583018
Building of old Town Hall as a motif of Tourist stamp No. 785 dedicated to city Ceská Skalice / Budova staré radnice na turistické známce c. 785 venované mestu Ceská Skalice
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

EN

Town in valley of stream Malá Skalice. First mentioned in the year 1238, since 16th century the small town and since 1859 the town. In the year 1942 the towns Ceská Skalice and malá Skalice put together. The look of town has been changed by often fires. Interesting building is for example the Neo-gothic old town-hall on the square from the year 1864. You can visit also the museum of famous writer Božena Nemcová in the former restaurant building. The former Gothic church in Malá Skalice has been several time rebuilt, last in the year 1905. Ceská Skalice is one of the starting points to romantic valley Babiccino údolí.
Just the building of the above mentioned Neo-gothic former town-hall located on western part of Husovo námestí (square) is depicted on Tourist stamp No. 785 dedicated to the city Ceská Skalice.

CZ

Ceská Skalice se nachází v Úpsko-metujské tabuli. Mestem protéká reka Úpa, která pramení v Krkonoších a vlévá se v Jaromeri do Labe. Leží na území okresu Náchod, v Královéhradeckém kraji.
Historie mesta sahá až do pocátku 13. století. Rozkládaly se zde dve malé obce s tvrzemi, Malá a Velká Skalice. K roku 1490 se váže nejstarší písemný záznam místního jména Skalice Ceská. Novodobé dejiny Ceské Skalice prosluly textilní výrobou, s její historií se mužete seznámit v Textilním muzeu TIBA, které je svým zamerením jediné v Ceské republice. V kulturním povedomí je jméno Ceská Skalice spjato s ceským národním obrozením. Jirinkové slavnosti, konané poprvé roku 1837, se staly nejvýznamnejší kulturne-spolecenskou akcí. Krome prírodních krás, spousty historických památek i památných míst spojených se jménem spisovatelky Boženy Nemcové naleznete v Ceské Skalici a okolí mnoho zajímavých míst k odpocinku i vhodných míst ke sportovním výkonum. Odkazu spisovatelky se venuje Muzeum Boženy Nemcové.
Jednou z významných dominant mesta je stará radnice na Husove námestí z roku 1586, po požáru prestavena roku 1864 v novogotickém slohu. Práve tato budova je motivem turistické známky c.785 venované tomuto mestu.

Cited from (visit link)
Where can you get this wooden stamp.: N 50° 23.713 W 016° 02.746