Rozhledna Maják na Prítlucké hore, Czech Republic
33U E 629894 N 5413851
Rozhledna na Jižní Morave mezi obcemi Prítluky a Zajecí / Lookout tower in South Moravia between villages Zajecí and Prítluky
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

[CS]
Rozhledna byla postavena v jarních mesících roku 2012 a slavnostne predána verejnosti 5. cervence 2012. Její celková výška je 26,5 m a má dva vyhlídkové ochozy. Horní vyhlídkový ochoz pak je výši 22 m nad zemí a vystoupá se na neho po 108 schodech. Tak jako vetšina soucasných rozhledem má drevenou konstrukci a tocité kovové schodište. Rozhledna je celorocne volne prístupná. Pod navazujícím prístreškem je umísteno malé samoobslužné informacní centrum, popisující zdejší obce a zajímavosti jejich okolí.

K rozhledne byly privedeny z okolních obcí i znacené turistické trasy. Z Rakvic a Zajecí sem vede zelená znacka a z Prítluk (odkud je k rozhledne nejkratší výstup) pak je to žlutá znacka. Kolem rozhledny prochází i Velkopavlovická vinarská stezka a cyklotrasa c. 5066. Odbockou ze silnice vedoucí z Prítkuk na Zajecí lze odbocit na panelovou cestu, po níž se dá vyjet až témer pod rozhlednu, kde je upraveno menší parkovište a drevený prístrešek.

[EN]
Lookout tower was built in the spring of 2012 and opened in July. It has two observation galleries. The construction is wooden with a metal spiral staircase (108 steps).
Height of Look-Out Tower in feet: 87.00

Difficulty: