Bílá boží muka nad Veverskou Bitýškou / White Wayside Shrine , Czech republic
33U E 605127 N 5457399
Mohutná ctyrboká zdená boží muka z 18. století / The massive four-sided brick wayside shrine from 18. century.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Boží muka stojí na návrší pri silnici mezi Ostrovacicemi a Veverskou Bitýškou. Jsou bohate clenená, v jedné zasklené nice je obraz sv. Václava. Na vrcholu je dvojitý kovový kríž. Jsou velmi dobre udržovaná.

Wayside shrine is on small hill near the road between Ostrovacice and Veverská Bítýška. It is richly articulated, in one glazed nice is picture of St. Wenceslas. At the top is a metal double cross. It is very well maintained.
Material: bricks

Your rating: