Sklarske muzeum - Kamenicky Senov, CZ
CS: Sklarske muzeum v Kamenickem Senove / EN: Glass Museum in Kamenicky Senov
Location: Liberecký kraj, Czechia

CS: Sklarske muzeum v Kamenickem Senove stoji na namesti Miru, vstup je z ulice Osvobozeni. Oblast Ceskolipska je proslula sklarskym prumyslem, podobne muzeum (visit link) se nachazi i v nedalekem Novem Boru. Muzeum vzniklo roku 1923, do dnesni klasicistni budovy bylo premisteno v roce 1968.
Stala expozice muzea predstavuje mistni sklarsky prumysl s exponaty brouseneho skla, ktere pochazi az ze 17. stoleti. Cast expozice se venuje mistni sklarske skole, ktera je nejstarsi sveho druhu v Evrope. V muzeu se rovnez konaji prilezitostne vystavy.

EN: Glass Museum in Kamenicky Senov stands at namesti Miru, the entrance is from street Osvobozeni. The region around Ceska Lipa is very famous of glass manufacture as there is a similar museum (visit link) in nearby Novy Bor. The museum was founded in 1923 and it was moved to its todays residence in the classicist house in 1968.
The permanent exhibition presents the history of local glass manufacture as there is a display of glass up from 17th century. Part of the exhibition is also a history of local glass manufacture school - the oldest in Europe. Occasional exhibitions take place in the museum also.
Name: Sklarske muzeum

Location: