TB 3102-6 Horepník kostel
Trigonometrický bod procházející makovicí kostela v Horepníku.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Trigonometrický bod prochází stredem makovice kostela v Horepníku. Kostel Nejsvetejší trojice se nachází na námestí prof. Bechyne, kde je hlavní dominantou. V jeho okolí najdeme budovu fary, sochu sv. Václava, památník obetem 1. a 2. svetové války, zámek, starou (1881) a novou (1970) budova základní školy, radnici a také nekolik historických domu.
Na listu CUZK je kostel pojmenován jako kostel sv. Václava, ale na webu obce je nazýván kostelem Nejsvetejší trojice. V nedávné historii zrejme došlo k presvecení kostela a puvodního patrona pripomíná socha pred kostelem.
Type: TB - trigonometricky bod polohoveho pole

Access restrictions: no