Rozhledna Veselý vrch, Mokrsko, CZ
33U E 452676 N 5510456
Rozhledna na vrcholu kopce Veselý vrch (489 mnm). /// Look_Out tower on the top of Veselý vrch (489 mnm).
Location: Středočeský kraj, Czechia

Rozhledna Veselý vrch

• Na vrcholu kopce Veselý vrch (489 mnm) se nachází telekomunikacní vež s vyhlídkovou plošinou otevrenou pro verejnost.

• Vež je ocelová a její výška je 42 m. Nechala ji postavit v roce 1999 telefonní spolecnost jako základnovou stanici verejné radiotelefonní síte.

• Na vyhlídkovou plošinu umístenou ve výšce 25 m vede 137 schodu. Z plošiny je videt prehrada Slapy, Brdy a blízké okolí. Pri dobré viditelnosti jsou videt i Alpy, Šumava nebo Krkonoše.

• Lokalita kolem rozhledy je známá zejména díky ložisku zlata, které se nachází pod kopcem. Prípadná težba vzácného kovu by však znamenala takový zásah do krajiny, který by byl velmi zásadní. Šlo by totiž o povrchové težení, které by premenilo kopec v hlubinný lom.

• Snazší prístup na vrchol je po žluté turistické znacce z Mokrska. Ostrejší výstup je po pešine z parkovište na zacátku obce Mokrsko.

Look-Out Tower Veselý vrch

• On the top of Veselý vrch (489 mnm) is located telecommunications tower with viewing platform open for public.

• The tower is from steel and its high is 42 meters. It was built by telecommunication company as a public radio base station network.

• 137 stairs lead to the viewing platfrom in high 25 meters. You can see Slapy dam, Brdy, Alpy, Šumava, Krkonoše...

• Locality around Veselý kopec is famous because bearing gold. Mining would destroy the beautiful countryside.

• Access point is along the yellow hiking trail from Mokrsko.

Height of Look-Out Tower in feet: 138.00

Difficulty:

Opening times and fees:
duben - červen: So, Ne a svátky 11:00 - 18:00 červenec a srpen: Út - Ne 10:00 - 18:00 září a říjen: So, Ne a svátky 11:00 - 17:00 April - June: Saturday, Sunday and public holiday 11:00 - 18:00 July - August: Tuesday - Saturday 10:00 - 18:00 September - October: Saturday, Sunday and public holiday 11:00 - 18:00 vstupné / entrance fee: 15,- Kč